„AZ ÚT A SIKERHEZ A SZORGALOM”  

 

A Mikrokozmosz Alapfokú Művészeti Iskola azzal a céllal pályázott a „TÁMOP-3.1.4. C -14- 2015-0723” Innovatív Iskolák fejlesztése 2. ütem című konstrukcióban, hogy az iskola, tanulói részére olyan az életkornak megfelelő energiaegyensúlyt szolgáló testmozgás programokat valamint életmód programokat valósítsanak meg, amelyek hozzájárulnak a diákok egészséges testi és lelki fejlődéséhez.  A pályázat keretében iskolánk 37,1 M Ft támogatást nyert el.

A projekt az Európai Unió támogatásával valósult meg.

 

Iskolánk alapvető célkitűzése a gyermekek folyamatos fejlesztése testi, lelki és szellemi téren egyaránt. Intézményünk nagy hangsúlyt fordított arra, hogy a gyermekeket alkalmassá tegyük a művészeti tevékenységek mellett, más mozgásos, szellemi elfoglaltságok megismerésével, e célok elérésére. Ennek érdekében alaptevékenységünket folyamatosan bővítjük a környezettudatosság és az egészséges életmódra való felkészítés oktatásával.

A projekt keretei között több tématerületet érintő programsorozatot valósítottunk meg, melyek a következők:

- tanórán kívüli – szabadtéri jellegű- mozgásos tevékenységek;

- természet-közeli sporttábor,

- nyelvi vetélkedő;

- komplex közlekedési ismeretek oktatása keretében KRESZ-nap,

- egészségnapok és az egészséges táplálkozással összefüggő programok.

Iskolánkban komplex intézményi mozgásprogramokat és egészségfejlesztési alprogramokat valósítottunk meg, nyelvi vetélkedőt, sporttábort és egészségnapot valamint komplex közlekedési ismeretek oktatását 6 telephely bevonásával szerveztük meg. 

 

A különböző programokon a gyermekek elmélyíttették és a mindennapi életbe beépíthető tudást kaptak az egészségmegőrzés fontosabb területein, mind az egészséges táplálkozás, mind a mozgásban gazdag életforma kialakításában. A programok külső segítség bevonásával történtek, intézményünk sok esetben alkalmazott előadókat.

A program célja az egészséges életmódot támogató életmódtényezőket befolyásoló pozitív közösségi minták terjesztése volt. A projekt keretein belül több tárgyi eszközt is vásárolt a Mikrokozmosz Alapfokú Művészeti Iskola, melyek szükségesek voltak a programok sikeres lebonyolításához. Ezek az eszközök a jövőben is segíteni tudják az iskolánk sikeres működését és hozzájárultak az intézmény innovatív fejlődéséhez.

 

A 37,1 M Ft európai uniós támogatás iskolánk számára kiemelkedő jelentőségű volt, hiszen tanulóink részére olyan programokat tudtunk biztosítani, amely hozzájárul az egészséges testi és lelki fejlődéséhez. Továbbá pedagógusaink pedagógus-továbbképzésen vettek részt, ezzel is biztosítva a program hosszú távú fenntartását. A projekt az Európai Szociális Alap támogatásával valósult meg. 

 

A projektről bővebb információt a http://mikrokozmosz-kaposvar.hu.hu oldalon olvashatnak.

 

További információ kérhető:

Kecskés Miklósné, igazgató

Elérhetőség: mikrokozmosz@mikrokozmosz.sulinet.hu

                      mikroami.iskolatitkar@gmail.com

 

A sajtóközlemény letölthető PDF formátumban ide kattintva!